Elismerések

      Kedves látogató! 

Számtalan hazai és nemzetközi pályázaton méretettem meg magam, vettem részt, hazai és nemzetközi kiállításokon! Soha nem volt kenyerem kérkedni elért eredményeimmel és rólam, valamint tevékenységemről, és hogy mit is közölt a sajtó és média. De most engedjétek meg, hogy néhány eredményemet bemutassak, remélem nem tűnok szerénytelenségnek, nem kronológiai sorrendben, a teljesség igénye nélkül, most megosszak veletek!

 


SZLOVÁKIA: "A" kat. Szúnyogvadász. FIAP gold. Elfogadott: Hajnali nyiladék. ROMÁNIA: "A" kat. Sepsiszentgyörgy Város Külön díja: Szúnyogvadász. Elfogadott: Hajnali nyiladék. "B" kat. Elfogadott: Múltidézés. UKRAJNA: "A" kat. MFVSZ Diploma: Hajnali nyiladék. Elfogadás:Száguldás, Szúnyogvadász."B" kat. Múltidézés. MAGYARORSZÁG "A" kat. Elfogadás: Hajnali nyiladék, Szúnyogvadász.


- 2006 Kiállítás Pápa. Magyar Fotográfia Napja

- 2007 Fotópájázat Anglia Wild Wonders of  EU I.dij

- 2008 TIT Nemzetközi Fotópályázat Győr Külön díj

- 2008 III. Királyi régió 5. elfogadás

- 2008 Zöld Bolygó Hama II.díj

- 2009 Vadászat a Világban Románi AAFR Aranydiploma I. díj

- 2010 National Geographic. Gyülekező fotóm külön díj! 

 


- 2011 Spanyolország, Barcelóna, Majális c. fotóm külön díj.

- 2011 FIAP Kékszalag, Világban Élő Román és Magyar Fotóművészek.

- 2013 MILVUS

 


- 2013 Nemzetközi Pályázat Eger III.díj

- STB...........

Rólam írták.

Különleges élményekkel kényezteti a fotóművészet iránt érdeklődőket mostanában a Ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ.

 

Nemrég Gyurom János MAFOSZ-diplomás fotóművész, AAFR aranydiplomás természetfotós volt a vendégük a Városi Múzeum fotógalériájában, ahol asztrotájképeiből nyílt "Titokzatos éjszakák" címmel kiállítás. Az elsősorban híres erdei természetfotóiról ismert Gyurom János most különleges oldaláról mutatkozott be. Az éjszaka, a csillagos égbolt misztikumát kötötte össze közismert helyszínekkel, különleges technikát alkalmazva. A Dunántúl mesés tájait járva éjszakánként több órát töltött a csillagos égbolt alatt, hosszan nyitott blendével megörökítve az égitestek, a meteorok mozgását. Képeit ismeretterjesztő szövegekkel is ellátta, így téve könnyebbé a látottak feldolgozását. A kiállítást Tihanyi György, az Ajkai Fotóklub Egyesület elnöke nyitotta meg, és 2012 december harmadikáig látogatható. A megnyitón a fotóklub tagjai és a résztvevő érdeklődők el is beszélgethettek az alkotóval, aki szívesen osztotta meg velük módszereit, fotós titkait.

CCS Webshop különdíját, Gyurom János E-MAFOSZ diplomás fotóművész  veheti át, Harcművészek  című kompozíciójának elismeréseként. 2010

Csornai kiállításomról írta a "Csornai lap"

A természetet csak kölcsönbe kaptuk

Gyurom János megrögzött vadász, aki ezzel egyidejűleg harminc esztendőn át fotózta a természetet. Gyermekkora óta nyitott szemmel figyeli környezetét, és mi sem természetesebb számára, minthogy megörökíti a legszebb pillanatokat. A fényképezőgép lencséje néha a kevésbé idillikus képeket is rögzíti, ezért a fotós keményen küzd a természetszennyezés és a rongálás ellen. Az aranydiplomás fotográfus “Fénnyel festett természet” címmel mutatta be Csornán legszebb alkotásait. A művész életútját dr. Alexay Zoltán, ugyancsak természetfotós méltatta. A kolléga szerint a vadászat felér a bolondériával, annyira rabul ejti az arra fogékonyakat, de ugyanígy a szabadban való fényképezés. Mindegyikre jellemző a hosszú várakozás és gyors cselekvés. Gyurom János leggyakrabban a nagyvadakat és a madarakat kapja lencsevégre, de érdekli őt a növényzet és valamennyire az emberábrázolás is, s legújabb hobbija az asztrofotó – derült ki a csornai kiállítás megnyitón.

FEHOVA 2012

A Vadászati Kulturális Egyesület természetfotó kiállításán Máté Bence, Polster Gabriella, Utassy György, Turóczi Anett, Halmi Péter Pál, Orosz György, Gyurom János, Krizák István, Nagygyörgy Péter és Mészáros András fotóit tekinthették meg a látogatók. A VKE Képzőművész Körének galériájában Balter József, Bede Péter, Boros Andrea, Boros Zoltán, Dedinszky Márta, Egyházi Tibor, Fábián Dénes Zoltán, Gerlecz Edit, Ignácz Magdolna, Iván István, Kovács Tibor, Kovrig Miklós, Kőhalmy Tamás, Mészáros Iván, Mráz János, Prihoda Judit, Rékasi Csaba, Seres József, Simon Ferenc, dr. Soós László, Szamosközi Antal, Valaczkai Erzsébet és dr. Végh Endre mutatta be természeti-vadászati témájú festményeit.

2013 MILVUS Nemzetközi Pályázat.

Magasra értékelt képek:

Seema Swami/India – Green Metallic Bee

Gyurom János/ Magyarország – Iramszarvas

 

Farkasgyepü Pisztrángos tó!  

 

Bolygót fotózó csillagászt fotózott a Bakonyban egy csillagász. A felvételen a Jupiter és az Uránusz egyaránt látható: mindkét bolygó szeptember 21-én kerül szembe a Nappal a Földről nézve. A gázóriás Jupiter 1951 óta most lesz először ilyen közel hozzánk.

Nagyon közel a Jupiter

"A fényes Jupiter feletti kis csillagháromszög jobb oldali tagja az Uránusz. Mindkét bolygó szeptember 21-én lesz oppozícióban. A fotót a Bakonyban készítettem, a Pisztrángos-tónál, Gyurom János barátom látható rajta, miközben a Jupitert fotózza a párás tó felett" - írja az alábbi felvételről Ladányi Tamás csillagász.

 

Kiállítás - FOTO NATURA

www.fotonatura.hu/fotonatura/site/rolunk_hirek_kiallitas.php

Gyurom János Katona Katalin Kiss András E-MAFOSZ/G Kiss Andrásné Balla Erzsébet E-MAFOSZ Kührner László ES-MAFOSZ Láng Tibor E-MAFOSZ/G

[DOC]A szalon elfogadott képei - Biatorbágyi Fotóklub Egyesület

www.biatorbagyifotoklub.hu/.../A%20Pannónia%20Diaszalon%202014...

Gyurom János, Bakony Fotóklub, Menekülés, 1, 3, 3, 7. Gyurom János, Bakony Fotóklub, Szúnyog vadász, 2, 2, 3, 7. Kovács András, Bakony Fotóklub, Fényút.

Szuper meteor TWAN

http://www.twanight.org/newTWAN/guests_photos.asp?ID=5002462

 

Vadászati Kulturális Értékké nyilvánítás! Keszthely.

                                Elkapott pillanat

Fotók, melyeket Vadászati Kulturális Értékké nyilvánítottak Pápa - Vadászati Kulturális Értékké nyilvánították a pápai Gyurom János  természetfotóit. A tanúsító oklevelet a minap vehette át Keszthelyi Festetics Kastély Vadásztermében. Fotók: Csótai László


Fotó Magazin. Az év fotósa.

Az év fotósa pályázat, a Foto Video magazin indulása óta szerves része a lap működésének, és kezdettől fogva nagy tömegeket mozgatott meg! Az idén nyáron meghirdetett Sebesség 2012-es pályázat győzteseinek munkái, most kerülnek bemutatásra.

Idén 5-ik alkalommal került megrendezésre az "Év fotósa" pályázat, ami immár hagyományosan egybeolvadt az EISA Photo Maestro nemzetközi pályázattal. Ez alkalommal Düsseldorfban került sor a zsűrizésre, ahol 17 ország hasonló kiírású pályázatán első díjat nyert sorozatok vettek részt a döntőben. A Photo Maestro 2012 idei nemzetközi nyerteseit a fotovideó weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Év fotósa 2012 pályázat magyar versenyének győztesei:

I. Díj - AGÓCS JÓZSEF

II. Díj - GYUROM JÁNOS

III. DÍJ - KONCZ ANDRÁS

      TOVÁBBI ELISMERÉSEIM

 

Kapcsolat

Megosztás